Nykøbing S. Badmintonklub

 

Sjællandsmesterskaber for ungdom

 

Ved de nyligt afviklede sjællandsmesterskaber bød NB ind med 20 spillere. Efter sidste sæsons enorme medaljehøst, var forventningerne skruet betydeligt ned denne gang, idet flere af klubbens talenter er rykket op i en højere række, og der er desuden en stor del af spillerne, der er førsteårsspillere i deres respektive aldersklasser.

Alligevel blev det en meget fin finaledag, som træner Nils Sander oplevede i Skinderskovhallen i Herlev. Ud af de 20 deltagere var det lykkedes de 8 at spille sig i finalerne. Og det blev til ikke mindre end 4 sjællandsmesterskaber, 4 sølvmedaljer og 6 bronzemedaljer.

Ganske godt i det vi kunne kalde et mellemår, inden vi prøver at slå til for alvor i næste sæson.

U17 B-spilleren Nikolaj Bo Larsen vandt i suveræn stil U17/19-rækken i herresingle, og så blev han yderligere dobbeltmester ved at vinde herredoublen sammen med Lucas Thue Jensen. Nikolaj banker nu alvorligt på porten til A-rækken.

Til overflod fik Mads Larsen/Mikkel Poulsen tilkæmpet sig bronzemedaljer i samme række.

U17 C-spilleren Andrea Højer Jørgensen spillede sig i U17/19 rækken til en sølvmedalje i både damesingle og mixeddouble. I mixeddoublen sammen med Sebastian Schiøtz.

I U15-årgangen lykkedes det kun for Rasmus Juul at være med på finaledagen. Til gengæld vandt han sjællandsmesterskabet i D-rækken i herresingle ved i finalen at vinde i tre velspillede sæt. Det kunne vel ikke være anderledes, idet han i alle sine indledende kampe også måtte ud i tre sæt før sejrene var hjemme. Rasmus er nu meget tæt på at rykke op i C-rækken - det er ret godt gået, når man betænker, at han først startede til badminton ved juletid sidste år!

Det lykkedes for William Gade at tilspille sig en bronzemedalje i samme række. Han var faktisk en hårsbredde fra at komme i finalen, men måtte neje sig i semifinalen med cifrene 21/19, 13/21, 19/21.

Den bundseedede U11 B-spiller Emma Manhart levede op til forventningerne ved at komme i finalen i både damesingle og damedouble. Det blev til 2 sølvmedaljer, men i singlen mødte hun sin evige rival fra Greve, Filippa Lykke Nielsen, i en meget tæt kamp. Emma måtte denne gang give sig, men ikke uden sværdslag - resultatet blev 12/21, 21/19, 21/17.

I mixeddoublen tabte Emma sammen med Magnus Hansen lidt skuffende i kvartfinalen med 15/21, 22/20, 22/24 til de senere finalister, som så tabte en meget tæt kamp om guldet. Så det kunne her med en lille bitte smule held være blevet til en finaleplads mere til NB.

Magnus vandt en flot bronzemedalje i herredouble sammen med Mads Emil Petersen fra Holbæk.

De mest overraskende resultater kom i U11 C- og D-rækken. Elias Grant Jørgensen, som er U11 førsteårsspiller,  vandt en velfortjent bronzemedalje i herresingle, og faktisk kunne han med rette ærgre sig over ikke at skulle spille finale, idet han tabte i semifinalen med cifrene 21/10, 19/21, 21/23. Aksel Grütter havde lige så stor grund til at ærgre sig over udfaldet af singlerækken, idet han tabte i en indledende kamp med 21/15, 9/21, 20/22 til den senere vinder af rækken.

Men så tog de  revanche i herredoublen, hvor de i finalen vandt i helt suveræn stil med 21/12, 21/10, så de nu kan kalde sig sjællandsmestre.

Endelig vandt det seneste talent, Agnes Jespersen, bronze i hhv. U11 D damesingle og U11 C damedouble. Agnes var ved en fejl tilmeldt C-rækken i damedouble, men det tog hun i stiv arm, og hjemførte altså  en bronzemedalje i denne højere række.

 

Tilfredsstillende resultat

 

Alt i alt blev det et meget tilfredsstillende resultat for NB, og faktisk kunne det være blevet til endnu mere, hvis heldet havde tilsmilet Nykøbings spillere i nogle afgørende øjeblikke. Og så manglede vi faktisk en oplagt medaljefavorit, idet U13 C-spilleren Karoline Højer Jørgensen var forhindret i at deltage.

 Desuden affødte resultaterne to oprykninger til højere rækker. Elias Grant Jørgensen er nu U11 B-spiller og Emma Manhart kan nu kalde sig U11 A-spiller. Emma ligger nu i Danmarks højeste række for U11-spillere. Det er næppe sket siden 1980´erne, at NB har haft en spiller i højeste række.

 

Nils Sander

Træner og USU-formand

 

 

Medaljetagere SM 2017/18

 

 

Sjællandsmestre og guld:

 

U17/19 B HS    Nikolaj Bo Larsen

U17/19 B HD   Nikolaj Bo Larsen/Lucas Thue Jensen

U15 D HS        Rasmus Juul

U11 C              Aksel Grütter/Elias Grant Jørgensen

 

 

Sølv:

 

U17/19 C DS   Andrea Højer Jørgensen

U17/19 C MD  Andrea Jørgensen/Sebastian Schiøtz

U11 B  DS       Emma Manhart

U11 B DD        Emma Manhart/

 

 

Bronze:

 

U17/19 B HD   Mikkel Poulsen/Mads Larsen

U15 D HS        William Gade

U11 B HD        Magnus Hansen

U11 C  HS       Elias Grant Jørgensen

U11C   DD       Agnes Jespersen

U 11 D DS       Agnes Jespersen

Nykøbing Sjælland Badmintonklub | Savværksvej 1A | 4500 Nykøbing Sj. | Tlf.: +45 51 23 27 74