NB-nyt November 2016

 

Sæsonen er kommet godt i gang i Nykøbing Sj. Badmintonklub. 50 ungdomsspillere træner på livet løs i den hyggelige hal på Savværksvej. Og der er stadig plads til flere fra årgang 2004 til og med årgang 2009

Der har været flere ude at spille turneringer og specielt U15-spillerne klarede sig godt i Kr. Hyllinges åbne turnering. I U15 C-rækken spillede Ida Poulsen på en og samme lørdag  hele 9 kampe, hvoraf hovedparten var tresættere. I mixeddouble blev hun nr. 3 sammen med Emil Grenaa Petersen, i damesingle fik hun en 2.plads efter nogle meget tætte kampe; bl.a. vandt hun over sin damedoublemakker 22/20, 16/21, 21/15. Hun sluttede af med at vinde damedoublen sammen med Mille Hansen fra Kr. Hyllinge.  Ida og Mille er blevet enige om at fortsætte samarbejdet ved de forestående sjællandsmesterskaber. Idas præstation sættes yderligere i relief, når man hører at hun dagen før, havde løbet en 10-kilometer på skolernes motionsdag. Emil vandt herredoublen sammen med Marcus Thornborg Petersen fra Kr. Hyllinge. Ida og Emil bliver spændende at følge i deres bestræbelser på at samle nok points til at rykke op i B-rækken. Måske allerede efter SM.

Sebastian Schiøtz deltog ved samme lejlighed i U15 D-rækken, og her præsterede han at gå helt til finalen i herresingle, hvor han i et festfyrværkeri af en kamp tabte med 19/21, 21/18, 25/27. Det er helt utroligt, som Sebastian er gået frem det seneste halve år, og det kan kun dreje sig om kort tid før han rykker op i C-rækken, og dermed gør sig fortjent til at få sit kontrafej op at hænge på klubbens "Wall of Fame".

Alle klubbens ungdomshold skulle have spillet kampe i weekenden, men U17/19 holdets kampe blev udsat p.g.a. problemer fra Nykøbing Falsters side. U15C-holdet, som består af Emil Grenaa Petersen, Tobias Hundebøl, Sebastian Schiøtz og Ida Poulsen, tabte 1 - 5 til Næstved i en kamp, hvor der aldrig blev spænding om resultatet. Ida vandt sin 4. single. I dagens anden kamp mod Vallekilde-Hørve blev det anderledes højspændt. Efter de to doubler, som blev hhv. tabt og vundet med 21/19 i 3. sæt, var stillingen 3 - 3, og så skulle man ud i et "golden sæt". Her måtte Emil/Sebastian overgive sig til Freja Nielsen/Alexander Storgaard med 11/21. Men en fin holdkamp var det.

U13D-holdet (Thomas Gideon, Sofus Jespersen, Igor Renauld og Joakim Hviid Østergaard) var en tur i Holbæk. I dagens første kamp mod Sorø gik det uden de store problemer, og Nykøbing sejrede med 5 - 1. Men så gik man i gang med dagens anden kamp og her fik man en lille lektion af Holbæk, som vandt 5 -1. Eneste vundne kamp stod Thomas/Sofus for i 1. herredouble.

Sidst, men ikke mindst, havde vi vores U11 D-hold (Anton Jespersen, Jonathan Hviid Østergaard, Magnus Hansen og Emma Manhart) i ilden for allerførste gang, og så endda på hjemmebane. I første kamp skulle der kæmpes mod et noget mere rutineret hold fra Vallekilde-Hørve. Det blev en glimrende holdkamp, hvor Vallekilde-Hørve trak det længste strå i tre 3-sætskampe. VHG vandt kampen 5 - 1, og Emma vandt 4. single for hjemmeholdet.

Så stod der Ringsted på programmet, og her var Nykøbing et lille skridt foran det meste af tiden. 4 - 2 til Nykøbing. Her imponerede alle nykøbingspillerne træner Nils Sander ved deres taktiske formåen. Ikke mindst Jonathan er en mester i at tænke badminton. U11-holdets præstation bliver jo ikke ringere af, at holdet måtte undvære 1. singlen Gustav Pedersen, som er skadet. En fin afslutning på en masse gode holdkampe for NB.

Den legendariske handicapturnering, "fidusturneringen", om en bamse, spilles til en gang om måneden på de forskellige træningshold. Her vinder man så bamsen med hjem for en måned ad gangen, og den, der har flest points efter den sidste "fidusturnering" i april, vinder bamsen, som er sponseret af Geppels Legetøj, til ejendom.

Vinder november måned: Hold A: Majdoulin Ali Khalil. Hold C: Karoline Højer Jørgensen, Hold D: Emil Grenaa Petersen.

Snart står sjællandsmesterskaberne for døren, og her får klubben traditionelt mange medaljer hjem. Det er der også begrundet håb om denne gang.

 

Venlig hilsen

Nils Sander   

________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ny spændende sæson banker på

 

Så nærmer den nye badmintonsæson sig med stormskridt i Nykøbing Sj. Badmintonklub. Ungdomsudvalgets 12 medlemmer, med formand Nils Sander i spidsen, har lagt sig i selen for at alt skal klappe til sæsonstarten 1. september.

NB går en spændende sæson i møde. Der er introduktionsdage for nye medlemmer de sidste 2 uger af august. Og der forventes et stort rykind af helt nye medlemmer - så man skal ikke vente for længe med at komme, hvis man vil være sikker på en plads. På trods af at der er oprettet et ekstra træningshold, så er det dog begrænset, hvor mange, der er plads til på de fire hold.

Det er sidste sæson af 5-årsplanen, og det forventes, at resultaterne vil blive de bedste hidtil i denne periode.

Der er efterhånden dukket mange små talenter op, og det har medført, at der er tilmeldt et U11-hold til holdturneringen for første gang. Man er nu i alt oppe på fire tilmeldte ungdomshold i hhv. U11, U13, U15 og U17/19.

Individuelt er der utroligt mange bud på flotte resultater. F. eks. skal Nikolaj Bo Larsen i U15 A forsøge at nærme sig mesterrækken, ligesom der stilles store forventninger til Thomas Gideon, der stadig er U13-spiller. Og så skal de helt små talenter ud og prøve kræfter med det virkelige badmintonliv - det gælder bl.a. Emma Manhart, Magnus Hansen, Jonathan Hviid Østergaard, og Gustav Pedersen. I det hele taget bliver det en spændende resultatmæssig sæson for alle turneringsspillerne.

Den 24. august holdes sæsonens første USU-møde, hvor kommende aktiviteter skal finpudses.

 

 

Venlig hilsen Nils Sander, USU-formand

Nykøbing Sjælland Badmintonklub | Savværksvej 1A | 4500 Nykøbing Sj. | Tlf.: +45 51 23 27 74