Information


Historie
En gammel klub med stolte traditioner.

 
Klubben blev stiftet den 18. oktober 1938, og med i den første bestyrelse sad dommer Anders Fog og Morten og Jens Frost's farmor, fru Karen Frost Hansen
 
Den gamle hal blev opført i 1939 på matr nr. 1a – en grund der dengang blev brugt til Landboforeningens årlige dyrskue. Den har været blandt landets første rigtige badmintonhaller, så allerede dengang var man fremsynede. Det var vist også noget med, at hvis badmintonklubben ophørte, så skulle grunden igen bruges til det årlige dyrskue.
 
Tilbage sidst i 60erne fik Badmintonklubben 300,- kr. i årligt tilskud fra kommunen. Og kunne vi ikke klare os for det, var formanden for udvalget, landsretssagfører Filip Jørgensen klar til at nedrive hallen og bruge området til parkeringspladser. Siden er de kommunale tilskud til såvel drift som byggeri blevet endda meget gode.
 
I 60erneog først i 70erne var Hallen samlingsstedet for byens unge og de unge stod på spring for at få lov at spille, så snart en bane var ledig. Forældre til flere af de unge mennesker fra den tid vil nok mene, at de unge var mere i Hallen end hjemme. Og også dengang med begrænset opsyn var der aldrig hærværk eller ødelæggelser i hallen. Som nu – der bliver passet på den.
 
Ved ombygningen af hallen i 1969 fik vi bedre badeforhold, pragtfulde nye saunaer og kantinen blev udvidet med et ekstra lokale. Det nye lokale blev til provinsens første helse studie og skabt i samarbejde med den mangedobbelte verdensmester i badminton. Erland Kops, der dengang havde det eneste helsestudie af sin art i landet: Form & Figur beliggende i Østerbro Svømmehal i København. Det kan man læse om i klubbens allerførste klubblad fra september 1969. Denne om og tilbygning blev betalt ved at klubben optog et lån
 
Form & Figur ophørte i Nykøbing i 1976 og blev solgt til vor tidligere seniortræner Tage Nielsen og flyttet til Frankrigsgade Svømmehal.
I 1974 blev hallens ydervægge isoleret og beklædt med trykimprægnerede brædder, og det gave en mere rimelig varmeregning, selv om det uisolerede tag stadig var en energisluger. Taget blev i øvrigt isoleret og beklædt med nye plader allerede i 1976 – det kostede ca 50 000,-
 
Den nuværende hal blev opført i 1987 fra den 1.april til den 29.august, hvor der blev holdt åbent hus fra 1400-1700 og den nye hal blev vist frem.
Der havde været meget snak igennem årene forud om at samle alle sportsfaciliteter på max 2 steder. Ved den nye Nordgårdshal opført i 1976 eller på Kongeengen, hvor både fodbold, håndbold og tennis holdt til.
 
.. men vi var en hel del der mente at badminton fortsat skulle holde til på Savværksvej. Der var byrådspolitikere med Lone Nielsen i spidsen der i 1986 var klar med en pose penge til renovering eller nybygning på Savværksvej. Vi fik 2,7 mil. kroner heraf de 100 000,- til kunst på vægge – smukt udført af den lokale Rørvig kunstner Lisbeth Olrik.
 
Det blev til en hal med 4 baner og en let renovering af omklædningsrum og kantine. Opført af lokale håndværkere i en meget stram økonomisk ramme og en hård tidsplan. Budget blev overskredet med under 3000,- kr.
 
Det er arkitektfirmaet Mangor og Nagel, Frederikssund og ingeniørfirmaet Dínes Jørgensen, Hillerød, der i tæt samarbejde med klubbens byggeudvalg fik økonomi og ønsker til at hænge sammen.
Fra rigtig god hjemmebanefordel er det nu med en af Danmarks bedste Badmintonhaller blevet til en hal uden hjemmebanefordel.
 
Ser man kun på de sportslige resultater gennem tiderne, skulle vi nok have beholdt den gamle hal…
I 2000 måtte man erkende, at de gamle omklædningsrum fra 1937 var færdige. I badmintonregi forsøgte vi, at få Anlægs og lokalefonden indenfor DIF med på en ide om, at bygge 1. sal på med ny kantine og opholdsrum/mødelokaler.
 
Det skulle betyde, at hallen kunne bruges af andre grupper og være mere åben hele året. Det brugte vi mere end et år på, for så at se det hele falde på gulvet.
 
Men for 1 mil. kommunale kroner blev det til en tidssvarende bygning med omklædningsrum, toiletter, bestyrelseslokale og mødelokale. Det har givet hallen på Savværksvej lidt mere værdi og en fremtidssikret løsning for de mange badmintonspillere
 
Næste ønske, som er på tegnebordet er en mindre tilbygning til opbevaring af tæpper til afdækning af gulvet, inventar og grej til andre klubber, der benytter hallen.
 
Bliv medlem
Info tekst
Bliv medlem

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Nykøbing Sjælland Badmintonklub | Savværksvej 1A | 4500 Nykøbing Sj. | Tlf.: +45 51 23 27 74